Tentoonstelling beeldhouwwerken Guy Vercauteren

Lommel Kolonie heeft een nieuw park gekregen, aan de kerk. Op 15 augustus 2024 werd dat prachtige wijkpark, 'park De Kom' officieel geopend, met een groot volksfeest: Park op Stelten. Er was heel wat randanimatie.

Tijdens de 'Park op Stelten'-feesten stelde op 18 augustus 2024 Guy Vercauteren enkele beeldhouwwerken tentoon: 'Ode aan het menselijk lichaam' in de parochiekerk van Lommel-Kolonie. De opbrengsten gingen naar de ALS-Liga.

Guy behaalde in 1980 het diploma van onderwijzer aan de Bisschoppelijke Normaalschool. De Broederschool in Sint-Niklaas werd zijn eerste werkterrein tot 1990. Ondertussen ontmoette hij op een christenkamp in Chimay zijn latere echtgenote Suzanne die in Lommel woonde. Zij woonden zes jaar in Temse en verhuisden dan in 1990 naar de heimat van Suzanne waar ze nu al meer dan 30 jaar heel graag en goed geïntrigeerd verblijven. Guy werd leerkracht zesde leerjaar aan de Vrije Basisschool 'De Klimtoren' in Lommel Barrier.

Zijn talenten als beeldend kunstenaar ontwikkelde Guy gedurende vijf jaar aan de Kunstacademie Noord-Limburg 'Pelt' in Neerpelt, richting Beeldende Kunsten. Na één jaar opleiding koos hij voluit voor beeldhouwkunst met klei als materiaal, het meest natuurlijke product. Hij volgde ook nog een jaar schilderkunst en een jaar kunstatelier (abstract schilderen).

beelhouwwerkvercauteren02

beeldvercauteren