Oud-lerares Lutgart Blommaert wordt 80!

tachtig03
Op 1 september 2024 viert oud-lerares Lutgart Blommaert haar tachtigste verjaardag. Zij studeerde, samen met Carlos Martens, af aan de Katholieke Universiteit van Leuven als Licenciate Pedagogische en Psychologische Wetenschappen in 1966.

Enkele jaren later, in 1972, wordt Lutgart de nieuwe collega van Carlos Martens als pedagoge aan de Normaalschool van OLVP in Sint-Niklaas. Het is het eerste jaar dat de onderwijzersopleiding een tweejarige opleiding Hoger Pedagogisch Onderwijs is geworden na de humaniora. Op dat moment was er in Vlaanderen als pedagoog een sterke stijging in tewerkstelling.

Ook Lutgart maakte de fusie mee van de Bisschoppelijke Normaalschool met de lerarenopleidingen van OLVP- Sint-Niklaas in 1987. Zij werd klastitularis van één van de klasgroepen van het eerste jaar, waar ze de pedagogische vakken onderrichtte en ook de didactische vorming en begeleiding van haar studenten opvolgde. Daarnaast gaf zij een cursus opvoedkunde en/of didactiek en praktijk- en stagebegeleiding en dit in het tweede en derde jaar.

Lutgart was een lerares met veel verantwoordelijkheidszin en zeer beslagen in haar vakgebieden.

Haar studenten volgde ze nabij op en motiveerde hen op een correcte en bemoedigende manier.

Na de omvorming tot Hogeschool KaHo Sint Lieven in 1995 bleef Lutgart zich even sterk engageren, ondanks een aantal veeleisende uitdagingen van besparingen op personeel en tegelijkertijd een toename van het aantal studenten, waaronder ook een aantal zijinstromers.

Op 1oktober 2.000 ging Lutgart  met pensioen.

We wensen haar nog vele mooie jaren...