Oud-lerares Paule Bosch wordt 80

tachtig03
p.bosch
Op 29 augustus 2024 viert oud-lerares Paule Bosch haar tachtigste verjaardag. Ze begon haar onderwijscarrière aan Onze Lieve-Vrouw Presentatie Sint-Niklaas in 1966. In 1972 gaf ze ook een gedeelte van de cursus Engels in het regentaat van de Bisschoppelijke Normaalschool, afdeling Frans-Geschiedenis.

Na de fusie tussen de Bisschoppelijke Normaalschool en Onze-Lieve-Vrouw Presentatie in 1987 werd ze lerares Nederlands in de onderwijzersopleiding aan de BNS - OLVP te Sint-Niklaas.

Paule Bosch is als licentiaat Germaanse uitgegroeid tot één van de steunpilaren van zowel de onderwijzeressenopleiding in de O.L.V. Presentatie als deze van de BNS-OLVP na de fusie in 1987.

Haar liefde voor het Nederlands en haar legendarische werkkracht gekoppeld aan een creatieve geest vormden de basis van haar functioneren als docente in de drie jaren van de opleiding.

Ondanks heer strengheid werd zij door collega’s en studenten gewaardeerd. Duizenden lesvoorbereidingen heeft ze nagekeken…

Ook in de periode van de Hogeschool KaHo Sint-Lieven vanaf 1995 tot aan haar pensionering in 2.000 bleef ze gedreven haar opdrachten realiseren. De vele creatieve activiteiten (creastages, poëziedagen, …) die onder haar leiding werden georganiseerd, hebben veel studenten geïnspireerd in hun eigen beroepsleven.

Ontelbaar vele verslagen van vele collega’s werden door haar nagelezen en gecorrigeerd, ook publiceerde ze heel wat vakgebonden artikels in de Katholieke Schoolgids.

Ook tijdens haar pensioen bleef ze actief. We wensen haar nog veel mooie jaren.

Wil je Paule Bosch feliciteren met haar 80e verjaardag, stuur dan je gelukwensen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Alle wensen van 'Norma-Klasgenoten' worden gezamenlijk doorgestuurd naar de jarige op zijn verjaardag.